torsdag 8. mars 2012

Tornisteren

Dette er første historie om "Ragna". Jeg har fått lov å skrive om henne her på bloggen, og det er jeg takknemlig for. Jeg håper hun selv også vil skrive litt etterhvert. Her er historien om Tornisteren.

Min sønn skulle flytte på eget rom. Jeg syntes det var en ekkel atmosfære på rommet, spesielt ved den gamle senga som sto der. Så hva gjorde jeg? Jo, jeg tilkalte min gode venn Ragna. Hun har gått div kurs og blitt en meget habil "alternativperson". (I mangel av bedre ord..)

Ragna og jeg gikk inn på rommet, jeg kjente den ekle atmosfæren, men sa minst mulig om den til henne. Man vil jo ikke påvirke. Og vi har påvirket hverandre før. :-) Hun fant fram til veggen der senga sto, og jeg innrømmet at jeg følte dårlig energi fra der. Det var lagret masse saker i senga, og for å få kommet bokstavlig talt til kjernen begynte jeg å rydde ut av senga. Ragna sto og tok inn. Jeg flytter på det ene etter det andre. Plutselig kommer jeg til en gammel sekk. Armene mine blir blytunge og det stikker i dem, sekken er ekkel å ta i og jeg får den knapt med meg over rommet. Jeg setter den fra meg.Vurderer å si noe om opplevelsen, men vil ikke forstyrre.  Ragna som er i center nå snur seg og sier: Hva i all verden var det du tok bort der!?

Vi ble enige om å fortsette med senga, og det var fort gjort denne gangen. Den tunge seige stemningen var ikke der. Sekken ble hentet fram igjen, og med den på fanget beskriver Ragna hva hun får inn.
En sint mann som sier: "Den er min, den er min, den er min". Hun beskriver hvordan han ser ut også. Jeg kjenner ikke igjen beskrivelsen av noen av de jeg trodde kunne ha "lagt igjen" energier der.
Hun får roet mannen etterhvert. Jeg ser som vanlig ingenting.

Min samboer er på stua. Han er ikke helt sikker på dette her, og har et "tullkjerring"-uttrykk i ansiktet når vi kommer inn dit. Jeg finner alle de gamle bilder jeg kan tenkte meg, men nei, Ragna kjenner ikke igjen noen av disse som Sinte-mannen. Min samboer spør etterhvert om vi "fant ut noe", og Ragna beskriver mannen. Min samboer får et måpende uttrykk i ansiktet. Når hun kommer til hva Sinte-mannen sa til henne begynner han å bli blek. Han sier til meg: Det er tornisteren dere snakker om, ikke sant? Tornisteren viser seg å være betegnelsen på denne type sekk.. og da det begrepet er inne og mistanken bekreftet ser han lenge på meg, og sier: "Husker du hvem jeg kjøpte den etter?" . Jeg ante jo ikke, men han kommer opp med et navn på en han handlet mye med før. Jeg fikk rotet fram utseendet til denne mannen fra hukommelsen, og det kunne ikke stemt bedre med Ragnas beskrivelse! Ingen tvil.

Så kommer min samboer med historien sin om denne tornisteren:
N.N (aka Sinte-mannen) døde, og sønnen kontaktet etterhvert min samboer fordi han visste at de var samlervenner som kjøpte og solgte av hverandre. Min samboer ble invitert til å komme og kjøpe det han ville av N.N. sine samleting. Det ble endel.  Han hadde lenge hatt lyst på en spesiell sekk som denne mannen hadde. Sinte-mannen hadde aldri latt ham få kjøpe den til tross for gjentatte forespørsler. Sønnen ville imidlertid selge den, men den var ikke der. Etter å ha tenkt litt førte sønnen an opp fra samlerommet og til andre deler av huset. Sønnen lette og lette og til slutt fant han tornisteren. Akkurat i overleveringsøyeblikket smalt det skikkelig nede fra samlerommet de hadde forlatt. De spøkte om at N.N nok ikke var spesielt fornøyd med overtagelsen av sekken... 

Og det kan man jo si at stemte, tenker jeg...

Det ble rolig etter at Ragna hadde "pratet" med mannen, og lovet at ingen skulle få ødelegge sekken. Det letnet betraktelig på rommet.
Og det beste var at denne gangen kunne vi ikke påvirket hverandre, siden ingen av oss visste noe om sekken fra før.....

~forklar det den som kan~

Wikipedia: Link Om Tornister

3 kommentarer:

 1. Det her var heftig skummelt. Grøss.

  SvarSlett
 2. grøssende nydelig historie ;)
  Og ikke minst en nydelig sekk, må visst leite etter en tornister jeg nå

  SvarSlett
 3. Godt skrevet, men grøsset jeg ja.
  Liker ikke dette faktum at energier henger igjen i ting.
  Har fått et godt tips fra et medium jeg kjenner å det er å sette den tingen ute i sola en hel dag. Det renser den aktuelle tingen.

  SvarSlett