tirsdag 24. juli 2012

Lukter fra intet

Jeg ble så glad da jeg leste på en blogg (kunne det være hos Synskepeggy?) at flere enn meg opplevde lukter. Eller dufter som det kanskje heter. :-)

En duft av vanilje ut av det blå. Piperøyktobakk der ingen røyker. En svak eim av roseparfyme. Møllkulehint i et hjem der det absolutt ikke finnes slikt. Kanel. Gammel tobakk. Pafymepudder så man ser for seg en rund blå flaske. Et hint av kräuter olje.

dinmarkedsplass.no
Ja, jeg kan "personfeste" de fleste av disse duftene. :-)
 Nå kan jeg det. 
I begynnelsen når jeg begynte å legge merke til dette var det kanellukta som kom. Jeg kunne ikke begripe hvorfor det var begynt å lukte kanel på jobben. Så jeg spurte til slutt da, om noen av dem hadde vært uheldig med en kanelboks. Men neida. Så begynte det hos han som nå er min samboer. Jeg trodde noen hadde overkrydret grøten der i gården. De likte ikke grøt og hadde heller ikke kanel i huset. SOM  jeg lurte på hva det der kunne være. Vurderte om det kunne være noe veldig galt et sted så luktesansen min hadde slått seg vrang. Da forsvant lukta en periode. Jeg begynte å samle på krigstobakk. (sært? ja godt mulig det ;-) ) En dag sto jeg der med ei pakke hjemmealvlet, foredlet av Tiedemann. Lukta var den samme, (faktisk lukter akkurat denne typen kanelaktig)og flashbacket kom sammen med lukta av kanel..

 

Bestefar hadde en sånn pakke på kleskottet sitt. Oppi en skuff. Dermed kom den lukta på lommetørklær og andre småting som han brukte. Tenk at jeg hadde kunnet glemme det! :-) Han gikk bort en måned eller to før jeg begynte å kjenne kanellukt over alt...

Har du kjent lukter fra "intet"? Fortell!! 

5 kommentarer:

 1. Lukt av gammel dame, engang jeg bodde i en loftsleilighet. Jeg trodde det var meg, men lukten er borte nå. Å det er mange signaler og tegn på liv rundt oss ;) Buhuuuuu!! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, du kan buhue og bøe så mye du vil.. blir ikke så skremt av det. ;-)

   Slett
 2. Hadde veldig mye lukter i det gamle huset vi bodde i før. Han som hadde bodde der før oss, røykte mye pipetobakk. Jeg røyker ikke, men min mann gjør. Men bare ute. Tidligere beboer var død.

  Den ene gangen som var veldig tydelig var da jeg hadde vasket rommet der snuppa skulle flytte inn. vaska tak, vegger og gulv, og i tillegg lufta ut.

  2 timer etterpå gikk jeg inn for å begynne å gjøre klart rommet. Det STINKET tobakk, som om noen akkurat hadde røyka der inne... Og da var det bare jeg som var hjemme.

  Fikk ofte samme lukta i gangen utafor soverommet, særlig etter at vi hadde lagt oss... ikke så koselig...

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det var ikke så koselig, tenker jeg.
   Her er det også tobakkrøyk til tider, siste par ukene har det vært mer av det igjen. Sigarettrøyk denne gangen, det har også vært piperøyklukt her. :-)
   Koselig du stakk innom her og la igjen spor etter deg. :-)

   Slett
  2. Ja! lukter Stig Atle(storebror) her innimellom!hehe..
   Var arti å lese dette elin! spesielt det lukt griene assa..! :)

   Slett