lørdag 2. juni 2012

Vardøger

Vardøger er et spennende tema. Dette er det mange som har opplevelser med, tror jeg. Det virker som om vardøger er et fenomen som er mer anerkjent enn mange andre "alternative" opplevelser.

Min far har vardøger. For noen år siden var det veldig sterkt, og oppsto hver gang før han dukket opp. En ti minutters tid før. Veldig praktisk når man smugrøyker. :-D

Samboeren min har også et vellutviklet vardøger. Vi hører han henter posten i postkassa, kjører opp veien til huset, stanser på plassen der han har bilen. Det smeller i bildøra og bikkje og unge farer til døra. Der er det som regel ingen pappa. Før etter 10-15 minutter da hele seansen gjentar seg. Fasinerende. :-)

Og jeg kunne fortsette med historier om både den ene og andre i min nærhet. Det har jeg ikke tenkt å gjøre. Jeg vil heller lese om dere andres erfaringer med vardøger. :-) Kom igjen.


Del gjerne bloggen og tips folk som du vet er interessert i det "alternative".


http://www.kolonforlag.no/

Det er forøvrig fint om noen skriver litt om bøker og sånt her etterhvert også. :-)


Her er det Wikipedia skriver om Wikipedia har om VARDØGER. 

Hva er DIN teori?

7 kommentarer:

 1. Jeg har vardøger, uten tvil, en kollega av meg kom forbauset ut på trappa en dag jeg kom på jobb: "Men kom ikke du for ti minutter siden?" ble jeg møtt med.

  Men jeg tror også at det er sånn at vardøger bare merkes av de som er mottakelige og åpne.

  Skal se om jeg kan finne noen bøker å anmelde her jeg, burde være mulig med mitt alternative bibliotek ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert. Både at du har vardøger som folk merker og om du skriver noen bokanmeldelser. :-)

   Jeg tror vardøger sendes av de som er mer mottagelige enn andre og jeg. Det sies jo at vardøgeret kommer når personen tenker på å ankomme stedet. I alle fall er det det som sier herover. :-)

   Slett
 2. Dette var spennende tema:) Dette er noe jeg er god på, jeg ser hendelser før det skjer.
  Jeg skulle kjøre hjem fra min byen der jeg om min søster hadde hatt søsterhelg. Den turen tar 3 timer med bil. Kjørte et stykke og fikk bilder av at jeg kom ut for en bilulykke, og at jeg måtte kjøre rolig. Dette satt jeg å tenkte på. Grøss.
  Det som skjedde en time før jeg var hjemme, var at jeg selv kom ut for en ulykke. Hun som kom imot fikk skrens og kom over i feil kjørebane i en sving. Hun døde, og jeg fikk lettere skader. Men samvittigheten og reddselen er nok kommet for å bli.Dette er nå to år siden, men enda har jeg det velldig tøft.
  Å en annen gang skulle jeg sende jenta på 10 år på skolen, jeg fikk en følelse av at jeg ikke skulle ha gjort det.
  Hun tok bussen og jeg tenkte jeg skulle legge meg, men klarte ikke. Jeg viste at noe kom til å skje og at telefonen koms til å ringe. urolig la jeg meg i senga med mobilen i hånda. Der ringte det Ukjent nummer. Det var bussjåføren som ringte å sa di hadde kræsjet med bussen og min Sara har blitt slengt fremover og slådd seg litt. Men det gikk bra. Så jeg fikk snakket med henne å roet situasjonen. Det er velldig rart med disse forutsette tingene, nå har jeg lært meg og stole mere på meg selv når det gjelder disse synene jeg får.

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff det må være ille og kunne forutse hendelser på den måten. Spesielt ulykker. Trist du havnet i den dødsulykka! Du må sikkert jobbe med samvittigheten din, for du vet jo at det ikke var din skyld. Tøff prosess, sikkert, jeg vet det er lettere å si enn å gjøre. Ønsker deg lykke til med det i alle fall.
   Grøsset når jeg leste om den med dattera di også. Godt det gikk så bra i alle fall.

   Slett
 3. Er det noen som vet om det er samlet slike historier? Finnes det en bok?
  Synes dette høres ut som et fenomen som bør bevares og dokumenteres for ettertida.

  Skribent og tekstforfatter; Marte Østmoe

  SvarSlett
 4. Ja, det nederste bildet i innlegget er av en bok om vardøger i alle fall. :-) Kan nok finnes flere også.

  http://www.kolonforlag.no/?type=book&ref=1215

  SvarSlett
 5. Min mann har vardøger.Har vitner.Sitter hjemme og venter på at han skal komme hjem.Hører bilen,skritt mot huset,nøkkel i døra,sko sparkes av i gangen.Hører jakken blir hengt på plass,døra til innergangen blir åpnet og lukket.Ingenting skjer.11 minutter etterpå skjer akkurat det samme,da kommer mannen hjem!Vet ikke helt hva jeg skal tro,men dette er ikke en engangsopplevelse,dette er hverdagen.Det roet seg ned litt en stun,men nå er det i gang igjen.Legger ikke så mye merke til det lenger,det er bare en del av hverdagen:-)

  SvarSlett