torsdag 7. mai 2015

Ghostbusters...


Vi var fem venninner som en dag satt og hadde vårt sporadiske kaffetreff. Plutselig forteller ei om en drøm hun hadde om en kjellertrapp. Hun beskriver drømmen nøye, det handlet om et barn som glad lekte i kjelleren, hun så skyggen i drømmen, i drømmen så hun ned trappa, og plutselig kikket barnet på henne og så henne rett i øynene. Selv om drømmen egentlig ikke var skummel syntes hun den var ekkel på en måte, og tenkte på den når hun våknet.

En av oss andre spør om detaljer ang. trappa og hva hun ser av rommet, osv, og så sier hun: Det høres ut som min kjeller... Vi har fra kaffeslabberaser før hørt om at det er en liten gutt i huset hennes som prøver å få kontakt med henne, men vi andre har ikke vært hos henne før.

Vi ble raskt enige om at vi skulle ta turen til hun med kjelleren. Så i fire biler kjører vi da i kolonne gjennom et lite tettsted fra den ene enden til den andre. Ghostbbusters-sangen jomet i hodet mitt der jeg kom bakerst i kolonnen. Dette var moro.

Vi kom inn og tok oss en runde i huset. Noen av oss merket en tung atmosfære, jeg ble tung i hodet, men sa ikke noe om det til de andre, man innbiller seg jo så mye rart.

Huseier og drømmeren åpnet døra til kjelleren, og det eneste vi andre hørte var et stort GIIIISP fra drømmeren. Det var dette hun hadde sett i drømmen. Vi var nede i kjelleren, der var det et rom som var vanskelig for noen å være i, uvisst hvorfor, rommet var fint gjort, men...

Resten av huset ble gjennomfølt, og noen steder fikk flere av oss ilinger i armer/bein osv.

Til slutt satte vi oss i stua, tente et lys og prøvde å få kontakt med "den lille gutten". Lyset blafret når vi (drømmeren) framførte forskjellige spørsmål, og vi tok dette for ja eller nei. :-) Lyset sto nede i et glass og flammen kunne ikke blåses hit og dit.. men.. Drømmeren fikk følelse av at gutten ble syk og døde og at hans mor pleiet ham i et lite mørkt rom. Det var ikke strøm eller vann der, men hun bar inn vann til et vaskefat som hun brukte vann fra til å tørka ham på pannen og ellers på  kroppen. Drtømmeren finn opp "1700-tallet", og jeg fikk det for meg at han var 6 år når han "snakket" med oss. Han het noe på K sa "lyset".

Det ble forsøkt å føre ham inn i lyset, men han er der ennå, om enn i noe mindre grad enn før. Det må sies at det var første forsøk på overføring. Spennende.

I følge kirkebøkene bodde det en gutt på området et sted, det er et ganske stort område så vi vet ikke om det er nøyaktig dette stedet det står om. Denne gutten har et navn på C som uttales K, og han ble 6 år og døde  i 1769..........

Kan det være ham, mon tro?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar